Wednesday, September 7, 2016

stories untold

Assalamualaikum dan hai,

:)

Bila buka FB saja, ada saja berita terkini, samada ia baik atau buruk memang FB dahulu yang paling awal orang share atau update.

Lepas laju jari jemari gempal ni scrolling up and down FB, saya masih keliru dengan berita yg dorg nak sampaikan, kebanyakannya memang pendapat peribadi. Kisah hamba Allah yang mengalami kesukaran untuk berubah, kes buli murid sekolah di kelas yang lengkap berbaju melayu dan alkisah jiran yang naik hantu tak surut kontroversi si artis bikin sensasi juga.

Semua cerita tu sangat negatif pada saya, jelas sangat dimana moral kita, sifat kemanusiaan kita, adab kita berada di tahap mana. Generasi yang membentuk ke arah golongan yang biadap dan tidak bertanggungjawab.

The more high-tech we are the more broken our society in socialize.

*********************************************************************************

bersambung hari ini,..  sempat pulak kan? :D

I went to market to grab some bunga kantan for today's side dish, plan to make kerabu jantung pisang (okay yang ini tiada kena mengena)

Jam pukul 8 pagi.

Ada seorang budak lelaki, berumur linkungan 8-10 tahun. Pakainnya agak lusuh, hanya berkemeja T dan berseluar pendek, bukan dalam pakaian seragam sekolah.~

Saya hanya memerhati saja gelagat budak lelaki dari dalam kereta, setelah menutup pintu baru saja perasan budak lelaki tersebut. Sedang menggendong tong cat 'Matex' saiz 30 liter sebagai tong sampah. Mungkin mengambil upah dari penjaja membuang sampah atau bahan makanan yang rosak tidak terjual.

Bermonolog sendirian~

Apa yang patut aku buat? untuk masyarakat di sini? I feel bad as I am helpless to give or offer any kind of help to them when needed or for the needy persons.

*********************************************************************************

Dari 1 ke puluhan malahan ratusan sebab mengapa kita pada hari ini.

Dari memikirkan sebab yang tidak pernah putus dan kadang kala tak tercapai dek akal mengapa begini juga hasil anak-anak masyarakat kita pada hari ini.

Ibu bapa memainkan peranan utama. Besar juga tanggungjawab yang perlu digalas dalam mencorakkan anak-anak masa hadapan. Dibesarkan dengan kasih sayang dan ilmu yang tidak pernah cukup supaya jelas jalannya kelak.

saya bukan siapa-siapa, belum lagi dikurniakan zuriat. Mungkin boleh berkata-kata sebab belum lagi kena batang hidung sendiri.

Ya, Allah nampakkan saya masalah duniawi masa ini. Soalan yang selalu bermain di fikiran saya, dengan dugaan yang perlu saya lalui. Bagaimana perlu saya uruskan diri sendiri tatkala soalan yang bertalu tanya, situasi menjengkelkan, juga persediaan saya jika mempunyai zuriat kelak?

Saya jenis masih di takuk lama, masih belum rajin, belum cukup ilmu lagi, belum cukup sabar untuk melayan kerenah anak-anak saya sendiri kelak, juga masih belum tiba masanya lagi.

Jadi, bersahaja saja dalam berhadapan situasi-situasi mendatang. Tuhan saja tempat kita mendengar luahan hati. Yang paling penting kita doakan saja orang lain dengan doa yang baik-baik. Untung-untung ada juga ahli keluarga, sahabat, dan orang lain akan mendoakan untuk kita.

Jikalau ada masa yang hari sedih itu tiba, sendiri sajalah yang pujuk. Sentap dan sedih sendirian tu tak pergi kemana. Bangunlah diri sendiri terkedek memujuk hati. Disitulah kita memohon padaNya, membaca ayat-ayat yang mengubati hati yang sedih, memahami ayat-ayat yang membawa erti bahagia kita di dunia ini dan di akhirat kelak.

ok,

Selamat hari raya haji.

Korban kita pada tahun ini untuk Allah Taala, semoga usaha kita sepanjang tahun ini diterima Allah.

Insya Allah

Monday, August 29, 2016

I don't forget about you..

Assalamualaikum dan Hi!

It's been months I guess, yes it is. Well, I'm pretty not sure is there anyone out there who will read my journal or babbles here.

After my long silence after silence, we are really busy with the household. Really not in the mood to update the stories here, just lazy as that! Alhamdulillah, everything went well some issues been dissolves but a few more still pending such as unworking A/C ( I didn't know how many times they repaired them, still not functioning!), the phone lines or the internet that we are facing it badly, we'd just borrow from the next door.  TM said there is no port, we have some suggestions but might go for the broadband option this time.

This year seems been tough for everyone, low currency exchange, I will travel soon, but that's not good change either. Some of my family members had quit their job and still looking the other opportunity. Life is tough tho.

Past few weeks, I am really not it the mood either, still not moving around much, not too fond to cook, we'd just grab the easiest meal on the go, or something easy to make from the fridge. I ate salad for days, hope for a change. haha. Once or twice a week I'll cook some traditional or simple Malay dishes. Do not forget about my loving husband, he will get grumpy if no rice day! Just recently, he is in the stress mode, complaint much about how his colleagues keep asking the changes about his looks, haha.. Nice belly, bro! So when just we ate more greens, he ate more bread and biscuits. Stress is really bad too, the scale will going up for sure, and he really is! Additional 3 kg for now, and he is unhappy about it for sure.

The solutions for now, we control again our portion, more greens and fruits to take.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


      A s f o r t h i s t h r e e p a r a g r a p g h , I h a v e n o i d e a a n d t u r n o f f m o d e


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Thank you for reading, I'll more update from now on.


p.s just set up my PC for easier to blog and keep them alive!






Thursday, July 14, 2016

Its already there..

Assalamualaikum dan Hi alls,

Did anyone miss me? I am so sorry for abandon this space such a long time. Very long hiatus this time.

Well, from my last post, not yet fasting month in Ramadhan. Had short complex vacation in Hub's kampung without him. Plus, having fever the whole weeks in kampung was not cool at all. I really don't know how much I miss all blogpost by others too. Yeah.. Busy bee..

Then, a week before Ramadhan, I was busy with preparing kitchen plus, at last we moving out to another unit. Transferring all stuff from closet in our room plus some kind "store" things are crazy! I didnt realize that we had grown so much stuff in a small room yaa! *headache*

A week on my absence, husband had move it all alone only for our room. Everything was crazy, great enough to make him migraine all the way! sorry baby! :D

I need almost a month to settle up things in our room first, later the storage part in kitchen and store. To make easier for storage I built boltless rack systems to set in our store as, so many stuff with limited space. Hence, it's easier for me to update or to check or most important, I dont get lost in our stacking stuffs! haha..

Slowly progress in our store as I had to relocate by my own as I don't want to stress out my hubs, *yeay, even he said just wait for him, we can do this together" haha.. please no, with all kind of that stuffs in our store for sure not really updated, also contains expired food, which is a lot of them! T__T
I'd rather do it alone on my own, just borrow shopping cart from the next store in our area.. hehe.. I don't know how much trip I did!

After that, I plan to start early to sew our Raya's outfit. Early done to make your life easier, as we planned to host an open house to celebrate this eve in here again for this year! T_T that's not cool okay, straight three years!

And today, the second week of Syawal, I do think a simple blogpost will be fine, just to make sure I am still alive! hihi.. kidding!

Last but not least, Selamat hari raya & maaf zahir batin dari saya, dan suami jika ada salah yang nyata atau tidak zahir.


p.s getting lazy to organize our stuffs in storage room! T_____T



da~

click me!