Sunday, January 10, 2016

sunday~

Assalamualaikum dan hai guys..

:)

Rasa geli hati pun ada, bila dibaca balik post yang lalu. Nak gelak bab grammar terabur atau sebab hanya parcel yang tidak dihantar? haaa.. mana satu tu?

Semalam, satu hari jadi pelik sebab lepas kes report khidmat penghantaran barang tu, boleh kan tetiba esoknya pun ada parcel datang (hari semalam lah tu). Dengar juga sayup-sayup dari dalam bilik macam ada orang tekan doorbell tu.

Bila dah terlepas tu, kad cinta pun tak lupa nak lekat di pintu. Takut kesilapan berulang, kan malang tak berbau.. hehe.. Siap bagi note, "sudah call tidak diangkat dan tekan lonceng banyak kali!" hehe.. Malas nak layan diknonnn!! haha..

Musykil juga, kotla jadi prank dari dorang kan lepas report baik punya, daaang~ Nama pun dah kena marked! alamat rumah? memang kena marked jugak lah, haha!!

Tapi, I feel something in the future that insyaAllah alamat berbeza.. hehe.. Mohon doa jugaklah kat korang yang terbaca blog ni ke atau entry ni tolong doakan kami dapat rumah yang kami nak, tak macam kami nak pun yang decent house yang berbaloi nak disewa lah.. ok demand kat situ! haha..

10th January, I wish my baby sister will accomplished her missions here in the world also jannah and hereafter. Mission to be a great muslimah solehah. amin.

Ingat lagi waktu my mom struggling as a single parent. Masa tu my mom ada offer kursus wajib untuk kehadiran, macam-macam kursus kan cikgu kena pergi ikut kepakaran masng-masing. So that time takda sapa nak taking care of her to sent to school or to pick her up from school just like that as she went the same school with my mom.

I had to babysit her at my school. haha. No, I'm not bring her to my class either but ada entrepreneur's day that time. So nobody care about it, cause I'm handling a stall only with my friend. We only sell cendol and ABC that was a hit, cause the easy and cheap things also less cost. The most student will buy is satay. But I will not selling it, mahal kot cost dia.. bahan perapan lagi, kos nak sewa taak or else.. haa.. keuntungan ciput, the end of the day, the sales report went out. My stall that actually that nobody wants to participate had the most untung! haha..

Bolehlah.. my baby sister? she just sit and wait for me, if she is hungry, my other sister or brother picked her up to fill in. Ada masa susah juga, zaman sekolah yang agak susah for tujuh beradik like us with eldest still at the college with some kind of financial issues..

Jadi salah satu sebab juga kenapa masuk one of AAAA name.. haha.. you might guess it.. hehe.. it's totally free, from head to toe just your inner stuff. Gitulah ceritanya.. I like doing that kind of job, but I don't have heart to stay among the fighters eceehhh~ haha.. sekarang tinggal dua orang lagi yang masih meneruskan perjuangan. I wish them a good luck on their 2nd class oral. phewwwss~

okla.. terimbas kembali zaman jahiliah pulak.. haha..

ok bye

P.s oh dah musim nak raya cina ni, kedai-kedai suma dah stock up cokelat.. hehe

No comments :

Post a Comment

click me!