Saturday, August 1, 2015

Silent journey of fertility..

Assalamualaikum dan hai,

Alhamdulillah utk hari ni, bangun pagi masih lagi diberi nafas olehNya.

Pheww.. topik yang sangat rare! haha.. Bukan apa, untuk orang picisan macam saya yang masih lagi tak berapa nak khatam fasal fertility.

Just not it, there are thousands of symptoms, and for the worst about fertility. I'd try few products to enhance my fertility or to be exact to regulate menstruation.

Bukan semua orang sama dan bukan semua orang boleh terima methods yang sama dengan yang berjaya dan tak salah juga kalau nak mencuba.

At the moment, my surrounding and environment are stress-free about having a child. Nobody care to ask and nobody bother at all. Well, I think it's good, a time for develop your mindset straight with full of positive thinking. I am happy, as husband is happy too.

Hihi..

really not me la, to start something so serious!

Silent journey sebab,..

memang perlahan progress, losing some weight to pre-wed weight is something that most crucial thing to achieve! haha.. but I'd give it a try, losing naturally. Just don't know yet when to start work out! haha..

By now, it's already months that I consumed Vitex or agnus castus or chaste berry. At first I bought a bottle from one of TTC's member cause she had taking it for years and sell it too.

So, this Natures aid agnus castus is from UK, quite pricey as in pound! wee.. I took 2 capsules per day. Effects? rasa tu memang agak teruk la, jerawat keluar berkoyan,.. complexian of skins, mood swings at anytime.. semua simptom macam nak miss P datang.. haha.. Kesian la encik abang tu jadi mangsa!


Bila habis je bottle ni, nak kena cari lg, either need to buy from overseas or any supplier in here. Gelabah sekejap bila stok yang ada nak habis siap buat catuan lagi reduce to once daily.. haha..

After I did my surveys, end up I bought half dozen bottles of agnus castus online. and it's internationally again. phewss.. I bought a lot of stuff from overseas as it much cheaper include shipping yaw~

Ada masa tu sebab first time nak try sesuatu produk, kita try email dulu nak tau bahan-bahan yang dorg guna tu selamat tak? yang paling penting takdalah bendaing yang kita tak tahu yang mostly produk di M, contohla kan.. mengandungi kacip fatimah, manjakani tetiba ayat last ada dan lain-lain! haha..

Masa tu try jugakla sebab yakin orang melayu yang buat dan kena yakin jugakla insyaAllah bersih sebab nak buat jual orang makan dan berubat. Tapi jauh di benak jiwa raga ni ada jugak kemusykilan, tapi kalau korang tak tahu la kan, kalau saya memang tetiba "ching!" haha.. apa yang dorang bubuh lain lain tu?

Jadinya stop la produk atas sebab tak berapa nak sesuai jugak. Badan jadi overheated, sebab kena cheilitis manjang! Kita pun nak berjaga-jaga juga taknak lah bagi sakit bibir dan pecah-pecah.. seksa tau rasa dia! huhu..




Alhamdulillah dah masuk 2nd bottle, and about 3 bulan jugakla consume vitex ni. So far so good, 1st time it regulates my cycle naturally! haha.. start makan pun sebab nak betulkan cycle, if not the next steps is impossible to achieve tau.. (yang ini sendiri punya fikir, don't rush!)

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh google, and I did surveys for quite a time before have courage to try it out. untuk personal reviews, it suits me well. And other things too.. haha.

oklah, to be continue..


1 comment :

  1. InsyaAllah bila kita berusaha dengan bersabar ada rezeki nanti tu.

    ReplyDelete

click me!