Sunday, June 28, 2015

10 Ramadhan

Assalamualaikum...










alhamdulillah..





sebenarnya saya dah type panjang juga, but I lost some magic words gitu.. jadi speechless dan blur pulak.. hehe












mungkin anda pelik kenapa bulan puasa ni, saya tak post sebarang resepi atau gambar juadah berbuka yang meriah?


Sebab saya pun tak tahu juga nak kata macam mana, husband saya prefer simple dan kering waktu berbuka, saya okay je sebab selalu ketandusan idea nak masak apa, end up just use frozen foods yg sy prepare sendiri sebelum puasa hari tu, Alhamdulillah habis semua, nak stock up balik tu tunggu next batch clearkan bahagian freezer dulu.. hehe..

Nak masuk 4 tahun, praktikkan bebruka dengan kurma, kuih sikit dan air suam, solat maghrib dulu baru makan dinner pun yang simple je macam murtabak home-made..

Bila semua perkara mudah, paling penting perut pun selesa je rasa, nak solat tarawih pun tak ada masalah sangat, angin pun kurang, sebab dah release sikit in between dinner dan waktu solat isyak.. hehe.. lega yang amat tau!

Oklah, selamat berpuasa.

p.s Sebab lain tu bagi menghormati saudara kita yang serba dhaif dan fakir,.. :(


2 comments :

  1. Tukang Kebun pun tengah nak kosongkan freezer nanti poning dekat raya.

    Wishing you Happy Eid Mubarak with your love ones.

    Kosong-kosong ya kalau ada terkasar bahasa dan tersinggung perasaan.

    ReplyDelete

click me!