Friday, August 8, 2014

Hi August!

Salam dan hai,

Selamat Hari Raya Aidifitri dari kami yg berada di perantauan!

Ecehhh.. bukanlah perantauan sangat cumanya kalini kami tak dapat pulang beraya di kampung halaman, to be exact beraya with our folks.

Kdang-kadang kita sebagai manusia ni merancang bagai nak rak, dengan yang severe OCD tu might be had a planner. Daily planner what to do and so on also had forecast planner, mungkinlah kan. Bab pandangan pada golongan ni, kita tolak tepi, diorang tu spesel skit, dah Allah Taala jadikan mereka bergitu, terima seadanya, insyAllah..

ok, dah melalut bab OCD,  ceritanya sebab planning sahaja. Almaklumlah, bila husband off haritu memang takda plan nak ke mana, cuma nak ajak pg Cameron Highland, haha.. ekk Cameron aje ke? iyalah.. rasa nak pg sana, sebab teringat makan strawberry sedap kt korea.. rated? 11 to 10 scale! memang super sedap and muraaaaaaahhh..

okla.. mana ntah letak pic tu, haha..masa tu..


haa.. ni masa nak menawor stoberi tu.. nampak x, gemokss kan?

itu aje gmbar yg ada, nk tnjuk gambar stoberi tu je.. yang lain tu da buat dalam photbook, eh.. simpan sendiri sudahla kan.. kami aje yang nak tengok pon..

so that was a last trip before I went home, tinggallah encik husband kt bahtera bahagia tu.. kuikui.. kejap aja pon, dua bulan lepas tu, husband pun off.. and there are list to do, unfortunately, we had minor renovate our kitchen so, xdapekla nak berjalan sakan, till new job calling only in a month time.

Minggu terakhir before husband berhijrah tu, we went for short trip to visit my mom, and others. We missed a lot our nephews and nieces, so much 'akal' haaa.. adoi! afterall we are happy uncle and auntie then! :)

so, my previous post psal what I had to do in months times before I flew again to be close with my husband. Raya tu xda buat apa... Went to mosque in the morning to perform Aidil ftri's prayer and cooked simple dish. Then salam sessions, Then? I look-you-and-you-look-me again for the whole days. haha!

Raya in Labuan, is so biasa, orang asal aja yang tinggal kt sini tu adala, mostly dorg balik kamgpung halaman nak beraya. The whole weeks of raya is so lengang which no traffics! hehe.. which lesser car everyday.. super happy!

Today? back to normal, traffic again, I guess so cause I'm not going to drive for work, I've just stay at home housewife only.

okla.. habis Jumaat kt sini, nak sambut husband pulang makan nasi.. :))


click me!