Friday, May 16, 2014

Upcoming Raya!

Sampel kain

Salam dan hai,

Hehe.. lama punya cerita bertingkek tingkek dalam kepala ni nak cerita. Tapi kesibukan tahap tak tertoleh ke dalam blog cabuk ni. Kasihan..

Alkisahnya selepas encik sayang pulang dari menjala di lautan, ada sedikit masa untuk ziarah rumah orang tua di kampung. Alhamdulillah.. sihat hendakNya..

Raya tahun ni giliran kampung sy. Kalau tak ada aral kami pulang le kampung halaman insyAllah. Kene osom dengan encik sayang, hehe..

Tempahan raya ni ditutup sudah disebabkan masa yang sangat limited. Sampel kain tu lama baru siap-siap beli untuk jahit baju raya orang tua dan adik bongsu yang menyelit..

Untuk hari ni, break sekejap dari menjahit, kalut buat alteration untuk encik sayang nak buat pergi keje. Hari2 tanya progress, tak kata papa tapi macam berharap sangat nak guna baju cepat. Kasihannya la hai.. minta maaf ya encik busyukk!

Semalam pula stress dengan baju bercekak musang.. boleh tangan ni gatal  memotong kt belahan tengah tu.. hadoii.. nak kena sembat la nanti.. Tempahan setia ni lagi kesian.. dari tahun lepas punya kain sudah setengah tahun baru nak dikerjakan.. minta maaf ya cik Sam!

Alhamdulillah, manage to send baju untuk encik sayang, dan masih bertangguh baju cik Sam, jangan serik ya! Maafla kedai sendirian berhad ni memang sibuk manjang..

Oklah.. ada masa saya sambung blogging, insyAllah..

P.s Malam ni sudah 16 Rejab, puasa dah ganti ke?


Posted via Blogaway Pro

No comments :

Post a Comment

click me!