Saturday, September 12, 2015

Mencari Rumah Sewa

Assalamualaikum dan hai,

Akhirnya,..

We plan to move out and start searching a home to rent

Dalam carian Google sangat limited.

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

"Mencari Rumah Sewa di Labuan"

Which the current situations is the most desperate to sell or promote their unit is agent/broker/ or third party.

Lebih teruk dengan keadaan ekonomi sekarang,  kebiasaannya memang akan call agent, budget ciput memang nan hado depa nak reply balik.. senyap sunyi.. poyo tau! haha.. sekarang ni memang laju je kalau kita try call or SMS tanya ada rumah kosong.

so, prefer rumah partially furnished kalau boleh.. tak kuasa nak membeli perabot bagai as we target to stay here for at least three years or vice versa. When ever come first priority at that time. easy.

As the house we are living in now, it's quite complicated. It is sharing-basis term even there are other families or a couple. Please don't imagine, as myself to explain to others pun quite hard. The concept of sharing not applied for all people, only for certain persons who really dare to do it.

Banyak sebab lah, paling utama bab aurat sebab rumah pun share with other couple and families. Kaki pun aurat juga dan diorang tu bukan muhrim, so it is enough to stay for a year by now. The right time to move out.

Tak sangka tercerita juga kat sini, sebab nak cari rumah yang sesuai sangat susah dan sangat mahal! Doakan kami dapat rumah sesuai dengan harga berpatutan.

amin.

p.s Kesian kat pokok tak boleh nak rehat as our verandah is always have a light. So they are not having a rest a all! :(


2 comments :

  1. dok labuan ke? sn mmg mhl kn umah sewa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye cik chinta.. Hehe.. Mahal sgt smpai juling mata.. Almost semua 1200++ furnished or Kosong..

      Delete

click me!