Tuesday, November 17, 2015

Just found one, but..

Assalamulaikum dan hai semua,

Alhamdulillah, there are lots of things I want to share but unfortunately, I am not so  in the mood to keep updating here.

Ada masa saya memang ada angin yang tiada aral. Semalam saja nak update pada one of the house broker or agent, tentang rumah sewa. Luckily she answered my WhatsApp's. There are few units that newly built and ready to move in. Okay, that is very fast!

SO, she picked me up to view one of the houses available.

Overall, memang berkenan sangat dengan rumah ni, sebab memang baru, bau cat tu takdalah tapi still in good conditions. Everything was clean and no defects (might be ada la soon but I don't know yet). The location is good too, quite perfect as really nearby to Hubs' working place. Price is quite reasonable too. oh wait. worth the price about RM1500 per month with partially furnish ( basic amenities like fridge, washer machine, dapur, aircond etc).

(sebenarnya agak mahal jugakla sewa rumah tu, tapi boleh terima lagi sebab rumah baru dan barang asas yang kita tak payah nak beli tu ada). **harga rumah di Labuan ni boleh pengsan**

Yang best, porch parking kereta luas muat dalam 2 buah kereta dan jugak backyard belakang pun luas! tapi fully cement lah. It's okay la. but small kitchen area, boleh laga punggung! haha. ok ok..

Meh kita layan gambar dulu,..


P.s I forgot to take a front photo of the house. :P




Bila masuk rumah ni, rasa luasnya!! haha.. ( now I live in a small room just like a store!) ada 3 bilik yang luas, bolehlah simpan susun barang storage saya yang melambak tu and more space to breath! haha. Living hall luas, dining room just fine but the kitchen again. T___T. Actually I can close one eye to it, just great enough this aunties showed me a very good unit.

And... If one of our family members datang xda hal lah nak singgah melepak ke, nak datang bermalam pun okay. Nak ajak kawan yang bersepah di Labuan ni pun xdalah nak segan sangat. And we can throw a party or makan-makan time at any time we want! heeeee...

Sangat selesa..

Alhamdulillah..




So gambar last ni, bilik master bedroom, belah belakang sebelah dapur. Yang pintu kt tepi tu pandangan ke dining hall dan pintu ke arah dapur. Luas! 

Masa balik ja tu, terus whatsapp gambar rumah ni semua dekat husband. He is a lil bit particular. Wooo.. so happy then.



tapi,..

we still waiting rumah sewa di SEC Rancha-Rancha, macam nice neighbourhood but I don't know lah. Then, still takda notis lagi yang one of the tenant nak keluar or tak.

tapi,..

Unfortunately, we can't move out yet as I want to balik kampung next week just about 3 weeks. Jadi macam rugi lah kalau nak sewa terus masuk. Our timeline to move out pun around January.

So, hmm.. Suka unit yang ini sebab everything was okay rather than the other unit yang memang tengah buat jugak tapi bab lantai tu tak berkenan sikit. Jubin di ruang tamu dorg pasang tiles kasar yang macam porch kat luar. Aiyoo apek, nanti susah woo mau sapu and mop! huhu.. dan juga,.. washer mashine dorg letak kat bahagian luar. hmm..

Actually this is the first house for us, so just like to live and own a house. cerewet kan? haha..

okaylah bagi bermimpi yang indah, semoga esok ada lagi pilihan rumah yang bagus!

noonite!



1 comment :

  1. Good Luck house hunting.
    Dekat Kota Kinabalu pun sewa rumah mahal.
    Setanding macam duduk sewa di Klang Valley.

    ReplyDelete

click me!