Friday, October 9, 2015

When good memories they will be hard thing..

Assalamualaikum dan salam Jumaat baroqah..

Alhamdulillah.. Masih dikurniakan nyawa dipagi hari ini..

Long hiatus betul ye..

Tajuk post pun da semacam kan?

Kebiasaannya, good thing will come after hard.. Yang ni alkisahnya tak berapa bergandingan..

Allah maha mengetahui, redha saja kali ini apa yg kami ditimpa sakit utk peringatan kasih sayang Allah Taala..

Peringatan yang bermuhasabah sendirian berhari-hari, Allah bagi peluang.. Ya rabb.. Dunia akhir zaman ni memang Allah bayar Cash..

Kkdg tu ad silap, dalam dok mengata org ke, hati busuk.. Mulut jahat.. Salah satu juga penyumbang sakit demam berpanjangan kali ni..

Sudah buat nota baru,

Sabar, jangan mengata orang..

Adakala tu, contoh.. Kesian anak dorg ni, mak bagi makan Maggi je.. Rentetan kisah itu je pun.. Dah terasa hari ini..

Ataupun, MasyaAllah, tak belajar bawa kereta ka hamba Allah ni?

Biarlah.. Sabarlah wahai hati.. Biarlah.. Manusia sememangnya begitu..
Biarlah.. Sabar itu membentuk kuat hati mu..
Biarlah.. Sabar itu juga membentengi kau dan neraka..
ALLAHUAKBAR!

Ya, selepas bersuka riang di kampung halaman yang kemudian unplanned roadtrip ke rumah family members di nilai then back to North, a day two we dly back here.

Part happy, Memang membawa beribu makna pada kami yang jauhnya seberang lautan China Selatan..

The bad memories begin with..

Hectic and bad haze. We couldn't stand it. Our body aching all over places, temperature spikes high, and keep making an ulcers appear..

This three symptoms that our doc feel so surprise as this is new to him. The fourth day, I still had my fever, numerous ulcers in mouth and lips( my lips is super sensisitive as I mentioned before that I had cheilitis). And the fourth day too already took paracetamol for fever, Amoxy for antibiotic and painkiller!

Yes again, I need painkiller this time, the ulcers I had they attack on my gum around my teeth at the back.. Haha.. You can imagine how pain it is, when it pulses and re-pulse like crazy.. The excitement will be like bungee jumping for an hour!

Hoping a quick recovery, as it's been a week time. So much thing to do. After this will be thinking to detox all drugs with coconut water..

Ok, that's all wrap for my weekend stories.

P.s this week is State Sports week. And being sick is no good!

posted from Bloggeroid

No comments :

Post a Comment

click me!