Thursday, October 22, 2015

Salam 10 Muharram

Assalamualaikum..

tak jawab dosa, jawab noty.. :D

Alhamdulillah, sudah 10 Muharram kita malam ini, dan tahniah juga la pada yag berjaya berpuasa sunat pada hari ini, dan anda hebat jika berpuasa 9, 10, dan 11 Muharram. Sebab saya tak dapat nak beruasa pd tahun ini. T___T

Sebenarnya tak ada nak cerita sangat pun, alkisah sebelum ini nak cerita Maal Hijrah tapi tak kesampaian.. post tu pun macam bergantungan saja.  Perkara utama nak mention, janganlah kita mengata orang secara sedar atau tak,.. lagi sedaya upaya kita menahan diri dari berkata-kata perihal orang lain, jagalah aibnya dan insyaAllah aib kita terjaga kelak. gitu tazkirahnya..

*** jadi pending post sebab panjang nak cerita dan hadith pula kurang pasti siapa meriwayatkan, sebab semua kisah Rasulullah SAW tentang Husnol Khotimah, bersangka baik yang kita tak mampu nak istiqamah seharian, ada ja kan tetiba dihasut syaitan nirrojim!***

******************************************************************************

Anniversary day is coming around next week, I don't have any idea what to do, candle dinner is No-No.. haha.. (we're about cheapskate nowadays) cook for dinner? or buying a gift for him ( just like birthdays then) or how you celebrate you anniversary?

in romantic ways? or just casually it does happen some times?

Haha..

My husband remember it, but act cool just nothing happen, hmm.. I wonder coz last time he got me new phone as previous one was damned broken.

ok, sleepy just now..

Good Night everyone!


No comments :

Post a Comment

click me!