Wednesday, April 15, 2015

Hoogle Google

Assalamualaikum



dan hai,



Sebenarnya, memang takda cerita sangat dah.. tapi boleh pulak sambung cerita psal tanaman yang cenonet tu. haha.

Dua-tiga hari ni memang angin jugak nak guna browser ni, tetiba jadi pop-up tu makin menjadi-jadi pulak! geraaam!

Bila pindah browser ke Modzilla dari Chrome ingat selesai masalah rupanya, nan hadooo.. Dah jadi payah pulak.

Ke menjadi asbab ni bila Bangladeshi Hackers telah meng-hacked Google Malaysia??

Bila kenkawan dok update di FB tu mungkin betul la kot. I found it so useless you know! Actually, banyak juga masa habis untuk surfing internet, mostly I do research on macam-macam perkara, dari sekecil resepi ke, bab nak bercucuk tanam ke, or survey price.

Setiap masa buka tabs baru, setiap tu juga pop-up ni keluar, dengan gambar tak berapa elok pulak tu! Memula tu okay saja, mungkin dia ubah setting kot. Tapi setiap kali nya buka dan dah mengambil alih site yang kita buka, jadi annoyed pulak! ggrrr..

Ni la kisah Hoogle Google untuk minggu ini, and orang Bangla tu, tak payahlah nak hack pun, sebab kepentingan diri sendiri, menyusahan tau!

p.s

T_____T not so a good opening week!

and

How you all set the browser especially Chrome? I don't want that pop-up and disables cookies are not a right way, haha. In fact I can't connect to Google acc if disabled cookies.

4 comments :

  1. salam jumaat eyra..
    kaknoor kurang arif jugak semua anak2 yg set, akak tau jalannnn je hahaha, ada problem suruh anak2 tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi payah nak buka browser kena back and refresh atau buka tab baru.. T___T

      Delete
  2. Kena clear cookies history kut kalau ada masalah pop up ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Tukang Kebun, gigih juga tapi masih tak berjaya..

      Delete

click me!