Thursday, January 29, 2015

yes, I am here!

Salam dan hai,

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah

:D

terima kasih.


( Sekadar berasa syukurnya kita pada Allah Taala atas bikmat dan kurnia-Nya, kadang-kala kita juga alpa, tapi bahagian saya di sini juga menjadi ingatan agar tak lekang dari zikrullah)

Minggu lepas, baliklah saya seorang ke semenanjung dengan misi, alhamdulillah semua selamat dengan jayanya dan saya juga selamat pulang ke gua. haha.

Bila dah jauh kejap ja ni, baru terasa rindu kat suami. Kesian juga, bila makan dan minum tak terjaga. Kedai sajalah solusinya. Balik ja kt gua ni, suami dah pesan, masak bubur dan kering-kering saja ye. Perut tak selesa.

haaa.. yang ini memang kena alert. Keadaan berjaga-jaga juga. Foods memang kena kering and not to oily or spicy. Simptom orang ada gastrik gitulah, harap tak sampai muntah. Then, I should worry like hell!

Pagi ni, rasa bersalah juga bila masak bihun terpedas pulak. Actually, saya tak tahu nak masak bihun tang tumis cili jadi tak pedas. Stress rasa. Kesian hsuband yang tengah sakit perut nak kena makan benda pedas, but we had pizza from last for breakfast this morning. But bekal for lunch terpaksa cancel. It's too hot!

p/s Korang ada tips macam mana nak bagi tak pedas bihun goreng cili?

Lepas ni, memang bihun goreng putih la masaknya. kecewa lepas cubaan masak bihun goreng cili xberjaya saje.


No comments :

Post a Comment

click me!